четвер, 4 грудня 2014 р.

Урок «Як успадкувати майно»


      Тип уроку – комбінований, з використанням комп’ютерної презентації.
Метою уроку є ознайомлення учнів з основами спадкового права, процедурою  оформлення заповіту. Оскільки урок більше практичного спрямування, то продовжую  розвивати вміння дітей аналізувати юридичні ситуації відповідно до законодавства України, формую вміння висловлювати та відстоювати власну думку, а також ставлю за мету сприяння  вихованню поваги до вимог закону.
      У вступній частині уроку  слайди використовуються для  інформування учнів про тему, план та очікувані результати уроку. Завдяки цьому    скорочується витрата часу у цій частині, порівняно із звичайним уроком.
      Вся розповідь учителя супроводжується демонстрацією слайдів, що дає можливість учням не тільки почути розповідь, а і побачити основні моменти нового матеріалу. Це сприяє кращому засвоєнню нової інформації  Також при допомозі комп’ютерної презентації опрацьовуються схеми, таблиці та проводиться вивчення нових термінів.
      При проведенні узагальнення та систематизації знань учнів використала слайди для аналізу правових ситуацій та виконання вправи «Незакінчені речення», а також в кінці уроку – для розв’язання проблемного питання, яке було поставлене на початку уроку.



      Застосування таких форм і методів як фронтальна робота, робота у парах, робота з правовими документами та використання комп’ютерної презентації на цьому уроці дає можливість опрацювати досить велику кількість навчального матеріалу та залучити до роботи всіх учнів класу.

1 коментар: